3 hardlooptips met de viervoeter

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

3 hardlooptips met de viervoeter

Heb je de laatste tijd ook meer hardlopers gespot? Dat kan kloppen! Doordat sportscholen en sportclubs de deuren moesten sluiten, ontdekken steeds meer mensen dat op eigen houtje hardlopen een uitkomst is. In april 2020 zag de ASICS Runkeeper-app maar liefst 464 procent meer registraties in Nederland. Ook nam het aantal actieve gebruikers met 75 procent toe. En de hond? Met deze 3 tips kan hij gewoon mee!

Tip 1: Bouw langzaam op

Bouw het trainingsschema rustig op. Dat is niet alleen verstandig voor jezelf, maar ook voor je viervoeter. Verdiep je in het ras van de hond en ontdek wat je trouwe maatje aankan. Sommige honden zijn van nature gebouwd om lange afstanden te rennen. Een Parson Russell Terriër kan bijvoorbeeld kilometers doorhollen, terwijl de gemiddelde windhond de voorkeur geeft aan een korte sprint. Laat je ook niet leiden door het enthousiasme van puppy’s; die zijn meestal pas klaar voor een rondje hardlopen als ze volgroeid zijn. En let op: oudere honden geven het misschien niet aan, maar zij raken sneller vermoeid dan een jonge hond.

Tip 2: Houd de hond aan de lijn

Natuurlijk wil je voorkomen dat je hond de benen neemt terwijl jij aan het uitpuffen bent. Leer je hond om samen te hardlopen – en dus in de buurt te blijven. Na een tijdje leert je hond acclimatiseren aan jouw looptempo. Voor samen hardlopen is de Jogging Leash van EQDOG perfect. Deze flexibele hondenriem draag je om de heupen (maar over de schouder kan ook) en hij rekt uit wanneer eraan wordt getrokken. Zo gaat hij van 210 cm naar 300 cm als hij compleet wordt uitgerekt. De riem is superlicht en voelt zacht aan, maar heeft een extreem sterke kern en werkt schokabsorberend. Ook handig: met het handvat kun je altijd je hond dichtbij houden.

Tip 3: Drink genoeg

Honden krijgen eerder last van uitdroging dan van uitputting tijdens sporten. Zorg dus dat je altijd genoeg te drinken mee hebt voor je hond. De Travel Bowl van EQDOG is een handige, extreem lichte en opvouwbare waterbak voor honden. Dat (opgevouwen) bakje van 70 gram en 12 cm breed stop je makkelijk in je zak en kun je op elk moment neerzetten om je trouwe hardloopmaatje te hydrateren. 

Hardloopaccessoires bestellen?

Bel dan snel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Met de Jogging Leash van EQDOG leert je hond zich aanpassen aan jouw looptempo – of andersom!

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.