3 tips voor een goede winkelinrichting

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

3 tips voor een goede winkelinrichting

De grote feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Hoog tijd dus om te kijken naar de winkel: is die feestdagenproof? Of kan het beter? Met onze tips wordt jouw winkel nóg aantrekkelijker.

Tip 1: Schep overzicht en doorkijkjes
Een verwarde klant loopt eerder naar buiten dan naar de kassa. Een overzichtelijke winkel oogt dus niet alleen aantrekkelijk, maar verhoogt ook het aantal verkopen. Maak daarom stellages niet te hoog en zorg dat mensen langs en over de schappen kunnen kijken. Zo ziet de klant precies waar hij is en wat er nog meer te vinden is.

Tip 2: Maak ruimte
Hoe voorkom je dat klanten ondergesneeuwd raken door het grote aanbod van je zaak? Bouw niet de hele zaak vol, maar houd het aanbod overzichtelijk. Kies voor gangpaden die breed genoeg zijn zodat mensen elkaar kunnen passeren. Zo heb je ook meer ruimte om op de klant af te stappen: ‘Kunt u het vinden?’ Dan kun je altijd nog producten verkopen die niet uitgestald staan.

Tip 3: Presenteer merkartikelen samen
Mensen houden van dingen die bij elkaar horen. En huisdieren ook. Eet een kat een bepaald merk natvoer? Grote kans dat hij ook de droogvoervariant lekker vindt, of dat de eigenaar inschat dat dit zo is. Maak het daarom de klant makkelijk en presenteer producten van een merk zoveel mogelijk bij elkaar. Een merkdisplay zorgt bijvoorbeeld voor meer overzicht én extra herkenbaarheid.

Display nodig?
DOG Copenhagen heeft twee gloednieuwe displays voor wie zijn winkel alvast feestdagenproof wil maken: een uitgebreide display van 116 centimeter breed en 213 centimeter hoog, en een smalle display van 64 centimeter breed en 213 centimeter hoog. Hebben? Of meer weten? Bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Maak je winkel meer overzichtelijk en aantrekkelijk met een merkdisplay

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is opgericht door Tim Doedijns, fervent skiër en hockeyer, wandelaar en trotse baas van Border Terrier Luca.