Harnas opmeten: hoe doe je dat?

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Harnas opmeten: hoe doe je dat?

Een harnas loopt veel lekkerder en is meer betrouwbaar dan een gewone halsband. Maar op het eerst gezicht lijkt een harnas wel meer ingewikkeld. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat het harnas niet te groot of te klein is? Ook hier geldt: meten is weten.

Zorg dat het lekker zit
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het harnas lekker zit. Je wil natuurlijk voorkomen dat je hond niet voldoende adem kan halen doordat het harnas te strak zit. Tegelijkertijd wil je ook dat het harnas niet te groot is en in de weg zit als de hond lekker wil rennen en springen. Het gaat dus om comfort en voldoende bewegingsvrijheid. Daarvoor moet je de hals- en borstomvang meten om de perfecte maat harnas te vinden.

Zo bepaal je de juiste maat
Om te zorgen dat een harnas goed zit, moet je de omvang van de borstkas opmeten. Daarvoor neem je het breedste gedeelte van de borstkas, vlak achter de schouders van de hond. Doe voor de zekerheid 2 vingers tussen de borstkas en het meetlint. Dan weet je zeker dat het harnas niet te strak zit. Bij sommige harnassen moet je ook de halsomvang opmeten. Omdat het harnas in de nek lager zit dan een halsband, begin je met meten bovenaan het borstbeen en ga je langs de schouderbladen weer omhoog.

Opgemeten. En dan?
De betere merken laten zien bij welke afmetingen welke maat harnas perfect is voor jouw hond. DOG Copenhagen staat bekend om haar ergonomisch ontworpen harnassen, die minimaal de rug en nek van de hond belasten. Het merk hanteert voor haar harnassen de volgende matentabel:

Zit de hond precies op de grens tussen de twee maten? Kies dan de grootste maat voor de beste pasvorm.

Bestellen & aantrekken
Zelf de harnassen van DOG Copenhagen zien en aantrekken bij je hond? Bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

De harnassen van DOG Copenhagen zitten, zeker als je de hond goed opmeet, heerlijk en als gegoten.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.