Hoogtepunten van Zoomark 2019

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Hoogtepunten van Zoomark 2019

Het Italiaanse Bologna vormt elke twee jaar de standplaats voor de belangrijkste beurs voor huisdieren: Zoomark International. NOHO agency ging naar de 18de editie van deze internationale beurs om de nieuwste trends voor de betere dierenwinkel te ontdekken.

400 innovaties
Zoomark was dit jaar groter dan ooit, met meer dan 53.000 vierkante meter aan zalen en expositieruimtes. De beurs telde ruim 750 exposanten en 27.000 inkopers uit meer dan 100 landen. Zo’n 40 procent van de beurs ging over voer voor onze huisdieren. Daarnaast was dus volop ruimte voor bijvoorbeeld (woon)accessoires voor onze huisdieren, zoals mooie hondenriemen en slim speelgoed. Dit jaar werden in Bologna maar liefst 400 innovatieve producten gepresenteerd. Daarin komen wel een aantal trends steeds terug. Zo wordt het design steeds gelikter, ogen de gebruikte vormen en materialen meer verfijnd en wordt er vaker bewust gekozen voor een hogere kwaliteit.

Kiezen voor kwaliteit
Ook bij NOHO kiezen al jaren voor kwaliteit. Want wie kiest voor hoogwaardige materialen en vakmanschap, maakt eigenlijk altijd een meer duurzame keuze. Je doet immers langer met een goede riem dan met een kwetsbaar lusje. In Bologna kwam die keuze voor kwaliteit op verschillende vlakken terug. Bijvoorbeeld in de ruime belangstelling voor biologische producten en grondstoffen, duurzame productiecycli en recyclebare verpakkingen.

Meer comfort voor honden
Kwaliteit is ook kiezen voor comfort en gemak; het moet fijner zijn en makkelijker gaan. Ergonomie is bijvoorbeeld al jaren leidend bij onze merken DOG Copenhagen, EQDOG en EQuest 4dogs. Deze merken kiezen bewust voor riemen, harnassen en tuigjes die lekker zitten bij de hond en lekker in de hand liggen. Ons merk Owney Outdoor staat daarnaast bekend om de slimme zakken en heerlijk zittende jassen voor hondenbezitters. In Bologna zagen we die extra aandacht voor ergonomie ook terug in de gepresenteerde hondenriemen, harnassen en tuigjes. Vooral opvallend was daarnaast het grote aanbod aan orthopedische hondenbedden en -kussens van traagschuim. Want wie lekker heeft gelopen mag daarna lekker liggen?

Op de Italiaanse koffie
Meer weten over wat we allemaal zagen in Bologna? Of zelf het draagcomfort en de kwaliteit van onze merken ervaren? Bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl voor een afspraak en/of demonstratie!

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.