Lekker combineren met Pomppa

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Lekker combineren met Pomppa

Natuurlijk hebben honden ook bescherming tegen weer en wind nodig – ondanks of misschien wel door hun vacht. De honden(regen)jassen van Pomppa bieden de ultieme bescherming tegen kou en regen. Maar: welke jas past het beste bij welke hond? Dat is afhankelijk van het vachttype, het seizoen en de activiteit. En je kunt ze ook nog handig combineren.

Vier klassen van hondenjassen

Je vindt alle hondenjassen van Pomppa in de catalogus 22-23, waaronder de SadePomppa, KevytPomppa, PerusPomppa en de ToppaPomppa. Het verschil tussen deze honden jassen is de waterbestendigheid, het warmtehoudend vermogen en de dikte van de voering, die bepaalt hoe warm een hondenjas is. We zetten de verschillen op een rij:

Welke jas vervolgens het beste is voor welke hond, bepaal je op basis van 3 vragen:

1. Wat is het vachttype?

  • Kortharig of ruwharig

Doordat kortharige of ruwharige honden vaak geen ondervacht hebben, hebben wij extra warmte nodig wanneer het kouder wordt. Dat geldt ook voor kleine, slanke en oudere honden en puppy’s.

  • Langharig of dikke vacht

Honden met een lange, dikke en dichte vacht verdragen zelfs vrij uitdagende weersomstandigheden meestal goed. Vaak hebben deze honden geen extra bescherming nodig bij het tussenseizoen. Maar zodra het kouder wordt, is het een goed idee om een jas bij de hand te hebben. De ondervacht van een binnenshuis levende hond is namelijk vaak niet dicht genoeg om te beschermen tegen vrieskou en gure wind.

2. Wat is seizoen?

  • Lente en herfst

De SadePomppa biedt een goede bescherming tegen regen en wind en wanneer het wat kouder wordt, is de KevytPomppa beter. Deze heeft een dunne synthetische bontvoering en is perfect voor het tussenseizoen. De lichtgewicht materialen zorgt dat je ze makkelijk mee kunt nemen in geval van een plotselinge regenbui.

  • Winter

De PerusPomppa heeft een warme teddy-voering, die ideaal is bij koud weer. Is je hond een koukleum? Gebruik deze jas dan als bescherming tegen de gure wind in de herfst en in de lente.

Bij brute kou biedt de isolerende katoenen vulling van de ToppaPomppa bescherming. De jas valt iets groter dan andere Pomppa jassen om de hond zo warm mogelijk te houden. De hondentrui JumppaPomppa kun je binnen en buiten gebruiken, zonder én onder een andere Pomppa jas, zoals de SadePomppa.

3. Wat is de activiteit?

  • Dagelijkse activiteiten

PerusPomppa is perfect voor dagelijkse buitenactiviteiten, vanaf de late herfst tot en met de laatste dagen van de winter. De dikke teddy-voering houdt de hond zelfs bij vriesweer warm en voorkomt dat de ijzige wind door de vacht gaat.

  • Training en wedstrijden

Tijdens zware inspanning heeft je hond natuurlijk minder behoefte aan de extra warmte van een hondenjas of hondentrui. Observeer je hond goed en kijk wat nodig is. Houd ook rekening met momenten waarop de hond snel kan afkoelen, bijvoorbeeld als je de auto ingaat of tussen trainingen door. Op dat soort momenten kan de ToppaPomppa bescherming bieden – maar trek de jas uit als de hond weer gaat rennen en springen!

Meer nodig? Combineer!

Is de hond een enorme koukleum? En is zelfs de ToppaPomppa niet voldoende? Dan biedt de superslimme hondentrui JumppaPomppa uitkomst. De trui kun je ook combineren met dunnere jassen om tot een warmere variant te komen. Dit levert de volgende combinaties op:

SadePomppa+JumppaPomppa=KevytPomppa
KevytPomppa+JumppaPomppa=PerusPomppa
PerusPomppa+JumppaPomppa=ToppaPomppa
ToppaPomppa+JumppaPomppa=alleen weggelegd voor echte, inactieve koukleumen of bij brute kou

Advies per hond

Elke hond is natuurlijk anders. Of en welke hondenjas nodig is, is afhankelijk van de conditie, leeftijd en gezondheid van de hond. Heb je advies nodig? Of wil je meer weten over de hondenjassen van Pomppa? Wij staan voor je klaar: bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.