Orbiloc viert feest – met paars licht!

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Orbiloc viert feest – met paars licht!

Precies 10 jaar terug bedachten Anette Kristensen en Jan Jægergaard de ultieme veiligheidslampjes voor wie graag met de hond loopt of houdt van buitensport: de Orbiloc Safety Lights. Het Deense designmerk viert dit jaar feest en biedt de lampjes nu aan in maar liefst 10 verschillende kleuren!

Altijd de kleur voor jouw klant

Kristensen en Jægergaard denken goed na over waar je als hondenbezitter en buitensporter écht behoefte aan hebt. Met die focus op kwaliteit schakelden zij voor de Orbiloc Safety Lights het gerenommeerde Deense designbedrijf Friis & Moltke in. Zij zorgden voor het elegante en gebruiksvriendelijke design van de veiligheidslichtjes. En ze kwamen ook erachter dat gebruikers graag de lampen in verschillende kleuren zien. Zodat ze altijd de perfecte kleur voor hun uitstap (bijvoorbeeld met de hond) kunnen kiezen. Zo kwamen ze tot 10 verschillende kleuren: 5 signaalkleuren en 5 modekleuren. 

Bekijk de nieuwe brochure van Orbiloc

De 5 signaalkleuren van Orbiloc

  • Rood licht wordt geassocieerd met achterlichten en remlichten op auto’s en fietsen. En dat valt op! Rood heeft de grootste golflengte van elke kleur in het zichtbare spectrum. Daardoor kun je de kleur beter op grotere afstand zien dan andere kleuren. Bovendien is rood licht zacht voor de ogen en verstoort niet het nachtzicht.
  • Blauw licht wordt geassocieerd met politie, noodgevallen en ongevallen. Weggebruikers verminderen bij blauw licht hun snelheid en daardoor kan de kleur ongelukken voorkomen. Blauw licht zie je niet veel op straat, wat het extra opvallend maakt. 
  • Groen licht verbetert het nachtzicht, want het versterkt contrast. Het menselijk oog ziet de kleur groen bovendien eerder dan andere kleuren, omdat we door eeuwen van evolutie in de natuurlijke, groene wereld een voorkeur voor deze kleur hebben ontwikkeld. De kleur dringt daarnaast het verst door in water.
  • Wit licht wordt geassocieerd met koplampen op auto’s en fietsen die op je afkomen. Dat helpt ook bij honden en hardlopers. Wit licht kan door een dikke en lange hondenvacht heen schijnen en kan ook als mini zaklamp fungeren. 
  • Geel licht valt ’s nachts en bij mist goed op, omdat het menselijk oog vooral deze kleur goed kan onderscheiden van andere kleuren. Bovendien is het gele licht zacht voor de ogen en daarom handig als je de hond uitlaat aan een korte lijn. Weggebruikers zijn bovendien gewend aan deze kleur door bijvoorbeeld wegwerkzaamheden.

De 5 modekleuren van Orbiloc

  • Amberkleurig licht geeft een warme, heldere, bijna goudkleurige gloed. De kleur past erg mooi bij een diepbruine vacht, maar geeft ook een knusse herfstachtige feel bij een diepgroene hondenjas. 
  • Roze licht kan met bijna elke kleur worden gecombineerd. Het zorgt voor een vleugje flair en symboliseert energie, passie en plezier.
  • Donker licht oogt minimalistisch, futuristisch en stijlvol. De donkere veiligheidslampjes van Orbiloc hebben bovendien een xenon-achtig wit licht dat je ook bij auto’s vaak terugziet. 
  • Turkooizen licht is een mooie mengeling van blauw en groen en doet denken aan de oceaan. Het is bovendien een genderneutrale kleur met pit. 
  • Paars licht oogt modern en elegant en is natuurlijk de kleur van bezinning. Het past perfect bij kleurrijke hondenjassen en valt zowel in de stad als in het buitengebied goed op, omdat je hier vrijwel geen paars licht ziet.

Collectie in huis halen?

Wil je de volledige collectie van de Orbiloc Safety Lights in huis halen? Of jouw collectie aanvullen met mooie kleuren? Bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl. Dat geldt ook als je eerst een sample van de veiligheidslichtjes wil zien.

Orbiloc bestaat 10 jaar en pakt uit met 10 kleuren veiligheidslichten.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.