Click ’n Treat – want honden zijn niet gek

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Click ’n Treat – want honden zijn niet gek

Hondentrainers weten als geen ander dat een training die gebaseerd is op belonen de beste resultaten geeft. Zij hebben daarvoor zelfs de ultieme beloningstas ontworpen: de Click ’n Treat Bag van EQDOG. Waarom is die tas zo’n succes?

Luisteren honden dan?
Uit onderzoek blijkt dat honden tot maar liefst duizend verschillende woorden kunnen herkennen. Ze reageren dus niet alleen op de manier waarop je tegen ze praat; ze luisteren ook naar wat je zegt! Uit hersenscans blijkt namelijk dat honden ook reageren wanneer je de beloningswoorden uitspreekt zonder de bijpassende intonatie. Wel reageert het ‘beloningscentrum’ van hondenhersenen het beste op beloningswoorden die met een ‘beloningsintonatie’ worden uitgesproken. Daarom werkt een beloning geven – in woord en snoep – als een gek. Bovendien onthouden honden dat ze na goed gedrag iets lekkers kunnen krijgen. En dat motiveert!

Belonen met een tas
Voor al die luistervaardigheden moet je natuurlijk je trouwe viervoeter belonen. Dat doe je het beste met de beloningstas Click ’n Treat van EQDOG om je heupen. Die kun je namelijk makkelijk met één hand openen. Zo kun je de tas gesloten houden tot het moment waarop je hond op eigen initiatief of op commando het gewenste gedrag laat zien. De beloningstas heeft een uitneembare binnenvoering die vetvrij en waterdicht is. Dat maakt hem perfect voor hondensnoepjes. Bovendien kun je makkelijk – en afgescheiden je clicker of smartphone in de tas opbergen. Tegen al dat gebruiksgemak en slimme ontwerp kan eigenlijk geen andere beloningstas op. Daarom is de Click ’n Treat immens populair.

Zelf uitproberen?
De Click ’n Treat van EQDOG is verkrijgbaar in het oranje en in het zwart. En we laten graag zien hoe hij werkt. Bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl voor een afspraak.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.