Kiezen voor hondenschoenen

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Kiezen voor hondenschoenen

De meeste hondenpootjes kunnen wel tegen een beetje kou. Toch kan je hondenvriend bij grondvorst of vrieskou best wat hulp gebruiken in de vorm van hondenschoenen – niet alleen om de pootjes warm te houden, maar ook om uitglijders te voorkomen. Ook in de zomer kunnen hondenschoenen voorkomen dat pootkussens verbranden. Ontdek de multifunctionele 4Season hondenschoen van EQDOG.

Bescherming voor kwetsbare hondjes

Misschien kies je al voor een hondenjas om je hond te beschermen tegen weer en wind. Ook hondenschoenen kunnen beschermen tegen de weersomstandigheden. Zeker voor de meer kwetsbare honden als puppy’s en senioren kunnen die hulp goed gebruiken. In de winter helpen hondenschoenen tegen ijsklontvorming tussen de tenen en ze geven grip op gladde oppervlakken. In de zomer beschermen hondenschoenen gevoelige pootkussentjes tegen verbranding door superhete oppervlakken zoals asfalt of zand. Oudere honden met gewrichtsproblemen of aandoeningen zoals heupdysplasie hebben het hele jaar door baat bij extra grip onder hun poten.

Waar moet je op letten?

Wanneer je kiest voor hondenschoenen dan wil je zeker zijn dat de schoenen de nodige grip en bescherming bieden. Er moet dus een goede antisliplaag zijn, maar de hondenschoenen moeten ook een goede pasvorm hebben en niet snel uit kunnen gaan. Sommige honden moeten wennen aan het lopen op hondenschoenen. Zij kunnen dan happen en trekken aan de hondenschoen. Een goede, stevige hondenschoen is hiertegen bestand en gemaakt van veilige materialen. Let ook erop dat de meeste honden grotere voorpoten hebben dan achterpoten. Dan moet je dus twee verschillende maten hondenschoenen aanschaffen.

Grip aan de poten

De 4 Season hondenschoenen van EQDOG zijn gemaakt van sterk en duurzaam thermoform met een zachte, betrouwbare antislip zool en zeshoekig loopvlakprofiel. Daardoor houd je hond zelfs op gladde, rotsachtige paden en ijzige wegen goed grip aan de poten. De duurzame superfiber afwerking op de voorkant van de schoen beschermt tegen scherpe en snijdende objecten. Dit rubber is bovendien slim aangebracht, tot net voorbij het midden van de schoen. De superfiberlaag loopt daar over in nylon, waardoor de schoen nóg buigzamer is en dus past bij de natuurlijke houding van de poten. Bovendien zorgt krachtige klittenbandsluiting voor extra veiligheid.

Compleet met hondensokken

Van XXS tot en met XL: de 4 Season hondenschoenen van EQDOG worden in 6 verschillende maten verkocht en in sets per twee, zodat je altijd de best passende schoen hebt bij de poten van je hond. Dankzij de brede opening kun je de hondenschoen makkelijk en snel aan- of uittrekken. De extra brede ruimte voor de tenen biedt dan weer wandelcomfort en de reflectieve strepen bieden betere zichtbaarheid. Bovendien worden de hondenschoenen geleverd met microfiber sokken die zorgen voor een extra barrière tegen vuil en vocht. Ook beschermen de hondensokken tegen mogelijke wrijving tijdens het lopen. Een wandeling door de regen is geen probleem, want de waterdichte coating houdt het meeste vocht bij de poten weg.

Warme tenen

Gun jij elke hond warme tenen deze winter? Haal dan de 4Season hondenschoen van EQDOG in huis. Wil je ze eerst in het echt zien en testen? Laat het weten: bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.