Wanneer kies je welke kleur Orbiloc Safety Lights?

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Wanneer kies je welke kleur Orbiloc Safety Lights?

In de herfst en winter kun je niet anders dan met verlichting op stap gaan met de hond. Daarvoor zijn de robuuste en veelzijdige Safety Lights van Orbiloc uitstekend. Maar welke kleur hondenlampje moet je dan kiezen? Wanneer heb je wel veiligheidslampje nodig? Elke kleur heeft voordelen. NOHO zet ze voor je op een rij.

Kijk naar de vacht & omgeving

Welke kleur je ook kiest, kijk altijd eerst naar de vacht van de hond. Want globaal geldt: hoe donkerder de vacht, hoe lichter de kleur van het veiligheidslampje. Andersom geldt: hoe lichter de vacht, hoe donkerder de kleur lamp. Ga je wandelen in de stad? Dan is een opvallende kleur raadzaam. Het maakt dan niet uit of je kiest voor een Orbiloc Safety Light in een standaardkleur of in een modekleur. In landelijk gebied kun je het beste kiezen voor een kleur die je niet vaak ziet in het verkeer en beter kiezen voor modekleuren.  

Standaardkleuren

  • Rood: De kleur rood trekt altijd de aandacht in het verkeer, omdat het wordt geassocieerd met stoppen en met noodgevallen. De kleur is ideaal om de aandacht te trekken, omdat je het van een grotere afstand kunt zien dan andere kleuren.
  • Geel: De kleur geel wordt door het mensenoog goed onderscheiden en is zeer goed zichtbaar bij mist. De kleur is bovendien zacht voor de ogen en dat maakt het ook fijn om naar te kijken tijdens wandelingen. Gele verlichting wordt ook gebruikt als waarschuwingssignaal en bij wegwerkzaamheden.
  • Groen: Groen licht zie je goed in het donker én in zonlicht. We zien deze kleur sowieso beter dan andere kleuren, met veel meer contrast, en veel mensen hebben de voorkeur voor deze kleur. Groene veiligheidslichtjes zijn een absolute musthave.
  • Blauw: Blauw licht wordt geassocieerd met politie, noodgevallen en ongevallen. Weggebruikers verminderen bij blauw licht hun snelheid en daardoor kan de kleur ongelukken voorkomen. Blauw licht zie je niet veel op straat, wat het extra opvallend maakt. 
  • Wit: Deze kleur lichten is vergelijkbaar met koplampen van auto’s en fietsen. Tegenliggers kunnen daardoor bij een hond met een witte Safety Light denken dat er een hardloper of fietser aankomt. Wit licht is handig voor honden met lange haren of een dikke vacht. Je kunt het licht bovendien gebruiken als zaklamp.

Modekleuren

  • Paars: De kleur paars is een mix van de kleuren rood en blauw. Paars licht oogt elegant en modern en het is een veelzijdige kleur die je goed kunt combineren met verschillende kleuren halsbanden en tuigen.
  • Turquoise: De kleur turquoise is een mix van de kleuren blauw en groen. Het laat denken aan de kleur van de oceaan en is een goede genderneutrale kleur die modern oogt en opvallend is voor tegenliggers.
  • Roze: De kleur roze is een mix van paars en rood en wordt vaak gelinkt aan iets dat zoet is. Het staat voor passie, plezier en energie en kan een mooie, kleurrijke toevoeging zijn aan een vrolijke hondenjas, hondenriem of hondentuig.
  • Amber: De kleur amber is helder en warm en een mix van geel en oranje. Prachtig om te zien in de herfst, vooral bij een donkere, diepbruine hondenvacht.
  • Dark: Een donker licht oogt minimalistisch, futuristisch en stijlvol. De donkere veiligheidslampjes van Orbiloc hebben bovendien een xenon-achtig wit licht dat je ook bij auto’s vaak terugziet – ze zijn dus superveilig.

Inspiratie bieden

Het slimste is om een mooi, rijk palet aan Orbiloc Safety Lights te bieden in de schappen. Daarvoor biedt Orbiloc ook mooie, opvallende en klantvriendelijke displays. Wil je de veiligheidslampjes bestellen? Of wil jij een mooi display in je winkel? Neem dan contact op: bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.