Zo krijg je de hond mee in weer en wind: 4 tips

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Zo krijg je de hond mee in weer en wind: 4 tips

Tijdens de stormen Ciara en Dennis vlogen kleine hondjes bijna de lucht in, zo hard waaide het. En voorlopig is er nog geen goed nieuws voor kleine en angstige viervoeters, want het blijft nog wel even hard waaien. En droog houden we het waarschijnlijk ook niet. Hoe krijg je dan die kleine én grote honden mee naar buiten als ze niet willen of mogelijk wegwaaien? We geven 4 tips.

Tip 1: Geef het goede voorbeeld
Ons gedrag en onze acties hebben invloed op die van onze honden; als hij ziet dat jij het naar je zin hebt, zal hij eerder jouw voorbeeld volgen. Zorg dus dat je zelf goed voorbereid en vol goede zin de deur uitgaat. Laat horen dat je enthousiast bent en zin hebt in een wandeling. Die positieve stemming houd je langer vast in een goede, stevige outdoor jas. Met de Vela regenjas van Owney Outdoor blijf je bijvoorbeeld comfortabel droog tijdens de natte lente.

Tip 2: Start klein
Dwing een hond niet meteen bij een storm of regen tot lange wandelingen. Start met korte wandelingen en laat de lengte bij elke wandeling geleidelijk oplopen. Zo kan de hond zijn vertrouwen opbouwen – en merkt hij dat hij echt niet wegwaait – en durft hij steeds makkelijker naar buiten bij slecht weer.

Tip 3: Houd het droog
Sommige honden zijn niet te houden in de regen. Anderen trek je met moeite de deur uit. Dan hoeven ze niet eens angstig te zijn voor voorjaarsstormen; ze liggen gewoon veel liever in de warme mand dan dat ze hun vacht nat maken. Dan kunnen ze het namelijk nog koud krijgen ook. Bij die honden kan het helpen om te voorkomen dat ze nat worden. Een waterproof hondenjas van Pomppa, zoals SadePomppa of KevytPomppa, voorkomt dat je hond doorweekt thuiskomt.

Tip 4: Maak hem droog
Maak altijd je hond bij thuiskomst direct droog. Gebruik bijvoorbeeld de Doggy Dry of Quick Dry van EQDOG en laat hem daarna neerploffen bij de verwarming op een gerieflijk hondenkussen van bijvoorbeeld EQuest 4Dogs. Als je hond zeker weet dat hij niet voor eeuwig doorweekt is na een wandeling bij weer en wind, gaat hij dit soort wandelingen makkelijker accepteren als een tijdelijk ongemak.

Voor de beste wandelingen
Meer advies over de beste uitrusting voor, tijdens en na wandelingen met de hond? Bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Tips voor wandelen met de hond bij weer of wind

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.