Zo onderhoud je je Owney Outdoorjas

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Zo onderhoud je je Owney Outdoorjas

Dankzij een speciale coating zijn de jassen van Owney Outdoor enorm goed bestand tegen regen en wind. Die buitenlaag houdt water buiten, maar heeft ook een ademend vermogen. Daardoor ga je niet zweten in een Owney Outdoor jas – het water vindt namelijk wèl zijn weg naar buiten. Deze coating moet je goed onderhouden. Geef jassen van Owney Outdoor daarom een speciale behandeling voordat je ze opbergt voor de zomer. Hier lees je wat je moet doen.

Waterdichte jas voor hondenliefhebbers

Behalve de softshell jassen beschermen alle jassen van Owney Outdoor tegen regen en wind. Dankzij een speciale coating in en op de buitenlaag hebben de jassen een waterkolom van 10,000 MM. Daardoor zijn de outdoorjassen voor hondenliefhebbers lekker waterdicht in de regen. Pas bij zeer hoge druk – bijvoorbeeld als je langdurig op de stof gaat zitten – ontstaat de kans op lekkages doordat het water niet weg kan en uiteindelijk door de coating worden gedrukt.

Goed sluiten

Wanneer je vragen krijgt over de waterdichtheid van Owney Outdoor jassen, controleer altijd of de jas goed wordt dichtgedaan. Alle ritsen moeten goed dichtgeritst zijn – vergeet daarbij niet de ventilatieritsen onder de oksels. Check ook of alle klittenbandopeningen goed gesloten zijn, anders komt er alsnog water naar binnen via ritsen of zakken. Natuurlijk is goed onderhoud van de jas essentieel. Anders veranderd een waterafstotende jas in een waterabsorberende jas.

Goed wassen

Een waterafstotende jas kun je zeker wassen, maar dat doe je met een speciaal wasmiddel zodat je de waterafstotende laag op de jas niet aantast. Let daarbij op de volgende zaken:

  • Was maximaal op 30 graden.
  • Gebruik een speciaal vloeibaar wasmiddel voor outdoor producten – géén waspoeder of wasverzachter!
  • Houd je keurig aan de wasinstructies.
  • Niet centrifugeren, want zo kun je de buitenlaag beschadigen.
  • Drogen aan de buitenlucht, niet in een droger/droogtrommel.
  • Was alleen de jas wanneer het echt noodzakelijk is. Hoe vaker je wast, hoe meer je de coating kunt beschadigen.

Goed impregneren

Alleen een schone jas kun je impregneren. In principe heeft een Owney Outdoor jas dat pas na 5 tot 10 wasbeurten nodig, wanneer je merkt dat de waterafstotende werking is afgenomen. Hang de gewassen en droge jas op en spuit het impregneermiddel op een afstand van 15cm op de jas. Neem daarna de overtollige spray af met een vochtige doek en laat de jas drogen aan de lucht.

Heb je nog vragen over het onderhoud van Owney Outdoor jassen? We helpen je graag: bel +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.