Cooldog: de coole jassen voor actieve honden

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Cooldog: de coole jassen voor actieve honden

Laat die mooie zomer maar komen! Maar niet zonder een waarschuwing aan je klanten, want de meeste viervoeters hebben het zwaar in de zomerse warmte. Daarom heeft EQDOG ook de Cooldog bedacht. Of je nu naar Costa Rica vertrekt, in de file op de Route du Soleil staat of een lange wandeling bij Zandvoort maakt: je hond raakt dankzij deze speciale koeljas niet oververhit.

Honden en hitte

Honden en hitte zijn geen goede combinatie. Honden kunnen hun warmte namelijk alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Als een hond erg gaat hijgen, kwijlen of sloom wordt, dan kan dat komen doordat hij last heeft van de warmte. Een hond kan zelfs in een coma raken en sterven als de lichaamstemperatuur te ver oploopt. Zeker bij oude honden en honden met zeer korte neuzen is het risico op oververhitting groter. Oververhitting kun je voorkomen door bijvoorbeeld niet tijdens de heetste uren van de dag met je hond te wandelen. Ga liever ’s ochtends of ’s avonds en zorg voor voldoende koel vers water. (Lees ook: 8 afkoeltips voor huisdieren).

Let op! In de hitte worden asfalt en zand heel warm en dat kan zorgen voor doorgesleten voetzolen bij je hond. Loop zoveel mogelijk op gras en controleer regelmatig de voetzolen van de hond. Bij doorgesleten voetzolen bieden hondenschoenen van bijvoorbeeld EQDOG uitkomst.

Oververhitting aanpakken

Honden die niet te stoppen zijn of die snel oververhit raken, kun je het beste helpen met een koeljas dat je nat maakt. De meeste koeljassen zorgen voor een versneld verdampingseffect, maar de Cooldog van EQDOG doet meer dankzij de speciale laag ACO-DRY®. Dit materiaal verkoelt zichzelf en dat geeft een dubbelop effect: niet alleen de verdamping, maar ook de verkoelende laag zorgen dat de lichaamstemperatuur van de hond daalt. Daarbij zorgt de Cooldog voor een meer langdurige verkoeling dan de gemiddelde koeljas. 

Wist je dat? 

NOHO agency introduceert binnenkort ook mooie hondenjassen voor de winter. Houd de website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief. Dan weet je meteen wanneer je deze jassen kunt bestellen.

Demonstratie nodig? Of meteen bestellen?

We demonstreren graag de Cooldog van EQDOG voor je! Maar je kunt natuurlijk ook meteen een voorraad aanleggen: bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Cooldog biedt dankzij haar dubbele werking de beste verkoeling in de zomer

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.