4Season hondenschoenen van EQDOG redden levens

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

4Season hondenschoenen van EQDOG redden levens

EQDOG is anders dan de meeste andere merken. Het Scandinavische merk bedenkt de meest praktische producten voor honden en hondenbaasjes en besteedt veel aandacht aan hun producten. Zelf zegt het merk een “een beetje nerdy” te zijn. Maar die bijzondere aandacht aan zelfs de kleinste details helpt nu na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daar zoeken namelijk reddingshonden naar mensen op hun 4Season hondenschoenen.

Veteraan op 4Season hondenschoenen

Sahara is een speurhond en lid van het Search And Rescue (SAR) team uit Thailand dat in Turkije na de verwoestende aardbevingen het puin doorzoekt naar mensen. Al vijf (!) jaar loopt deze veteraan op dezelfde 4Season hondenschoenen van EQDOG en daarmee heeft ze over de hele wereld gewerkt. Sahara is lang niet de enige hond die met producten van EQDOG werkt. Onder andere politiekorpsen, reddings- en opsporingsteams, brandweer en patrouilles werken met honden die een betrouwbare, functionele uitrusting nodig hebben bij hun werk en daarvoor rekenen op EQDOG. Naast de 4Season hondenschoenen, worden ook het koelvest Cool Dog, reddingsvest Pro-Life Vest en natuurlijk de bestseller Click’n Treat beloningszak volop ingezet.

Veilig aan het werk

Het is geen wonder dat vele K9-teams van Security-, Rescue-, Politie- en Legermachten van over de hele wereld de 4Season hondenschoenen gebruiken. Want daardoor zijn hun honden een stuk veiliger aan het werk. De hondenschoenen hebben een bijzonder goede pasvorm en geen naden aan de binnenkant. De zachte, maar sterke zolen bieden goede grip op de ondergrond, maar zorgen ook dat ze de ondergrond nog kunnen voelen, terwijl de gevoelige voetkussentjes zijn beschermd. Het draagcomfort wordt versterkt door een stevige enkelband die voorkomt dat de schoenen afzakken. De 4Season schoenen worden standaard verkocht met een sok. Die zorgt voor een betere pasvorm, een snelle afvoer van zweet en voorkomt hangende nagels bij het aantrekken van de schoen. Die houden de hondenvoetjes bovendien lekker warm. En dat konden de speurhonden bij de lage temperaturen in Turkije en Syrië na de aardbevingen goed gebruiken.

Ook EQDOG gespot?

Natuurlijk is EQDOG heel trots dat hun producten door zoveel K9-teams worden ingezet overal ter wereld. Heb jij een hond met één van de producten van EQDOG aan het werk gezien? Stuur dan je foto op naar info@noho.nl, dan spelen wij hem door naar EQDOG.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.