5 veiligheidstips voor de donkere winterdagen

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

5 veiligheidstips voor de donkere winterdagen

Menig hondeneigenaar en ruiter weet dat wandelen in de wintermaanden een uitdaging kan zijn. In de ochtend blijft het nog lang donker en tegen het einde van de middag is het al pikkedonker. Daarom is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de veiligheid van jou, jouw hond en/of jouw paard. Profiteer van deze 5 tips!

Tip 1: Geen ongebaande paden

De wintertijd is geen periode om het avontuur op te zoeken, zeker niet in het donker. Zorg dat je loopt, waar mogelijk, op goed verlichte voet-, fiets- of ruiterpaden en probeer onverlichte, afgelegen paden te vermijden. Wil je toch een nieuwe route uitproberen? Loop deze dan eerst overdag. Zo ben je beter voorbereid als je toch in het donker een andere wandeling wilt doen.

Tip 2: Glow-in-the-dark speelgoed

Heb je een speelse hond? Dan moet je toch die energie ruim baan geven, ook als het donker is. Dat kan met een glow-in-the-dark bal. Groot voordeel is dat je niet alleen de hond kunt volgen, maar ook de bal niet kwijtraakt. Let wel erop dat er geen giftige stoffen in de bal zitten verwerkt!

Tip 3: Draag veiligheidslampjes

Hang veiligheidslampjes, zoals de Orbiloc Safety Lights, aan de halsband of het tuig van je hond of aan het zadel van je paard. Deze handige lampjes kun je laten oplichten, maar ook een constante stroom licht laten verspreiden die je op grote afstand nog kunt zien. De lampjes zijn ook waterdicht, zodat je ze ook kunt gebruiken als je in de regen gaat lopen.

Tip 4: Reflecterende kleding

Een slimme ruiter of hondeneigenaar zorgt ook dat hij of zij zelf goed zichtbaar is. Dat kan door te kiezen voor een winterjas met reflecterende details. Met de outdoorjassen van Owney Outdoor val je altijd goed op in het verkeer, zie je er modieus gekleed uit en geniet je van een fijne pasvorm. Natuurlijk kun je ook veiligheidslampjes op je laarzen bevestigen of op je jas voor optimale zichtbaarheid.

Tip 5: Check het verkeer

Houd het verkeer altijd goed in de gaten! Niet alle automobilisten, fietsers of wandelaars hebben een goed overzicht van het verkeer in het donker. Ook kun je overvallen worden door fietsers zonder fietslicht – daar helpt een veiligheidslampje van Orbiloc zeker bij, want die kunnen zelf nog een deel verlichten.

Nog meer profiteren?

Wil je nog meer tips of adviezen voor de komende winter? NOHO komt graag naar je toe om je vragen te beantwoorden. Bel naar+31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl voor een afspraak!

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.