Bezorg de hond een fijne vakantie én veilige vaart

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Bezorg de hond een fijne vakantie én veilige vaart

Veel mensen vieren deze zomer de vakantie wat dichter bij huis. Nederland is natuurlijk een waterland bij uitstek, met alle kanalen, beken, rivieren en ligging aan de zee. Dat wordt dus lekker genieten van een vakantiehuis aan het water, actief watersporten of heerlijk dobberen op een bootje. En daar wil je natuurlijk je beste maatje bij hebben. EQDOG zorgt dan voor de beste accessoires, zodat je hond ook kan meegenieten.

Pro Life Vest redt hondenlevens

Of je nu gaat zwemmen, zeilen of suppen met de hond, een hondenzwemvest is altijd een aanrader bij watersporten. Menig hond wordt wild enthousiast van water en in dat enthousiasme kunnen ze makkelijk vergeten dat zwemmen heel intensief is. Of dat ze eigenlijk niet zo goed kunnen zwemmen – of dat ze hier eigenlijk te oud voor zijn. Bij vermoeidheid, maar ook onderkoeling of een aanval van paniek kan de hond in de problemen komen. Dan is het EQDOG Pro Life Vest een levensredder. Dit lichtgewicht zwemvest past als gegoten en zorgt voor optimale bewegingsvrijheid – in het water en daarbuiten. Valt de hond tijdens het zeilen van de boot en raakt hij in paniek? Dankzij de opvallende kleuren en reflecties heb je de hond snel gespot en met de handgreep kun je snel de hond uit het water vissen. Die handgreep heeft een draagvermogen van maar liefst 180 kilo en de brede flappen op de buik zorgen voor voldoende ondersteuning en comfort tijdens het optillen.

Hightech zwemvest

Het EQDOG Pro Life Vest is een hightech zwemvest voor honden. Dat betekent dat het volledig waterdicht is. Bovendien is het slijt- en scheurbestendig dankzij de thermoform. De buitenkant bestaat uit gelamineerd PVC en de binnenkant uit EVA-foam. Dat zorgt voor een mooie aansluiting om de hond, maar ook dat de hond blijft drijven. Omdat die ondersteuning vooral ook in de brede buikband zit verwerkt, blijft de hond stabiel drijven en kan hij heel comfortabel en langer blijven zwemmen. En dat vergroot natuurlijk de waterpret. De reflecterende elementen zorgen voor een goede zichtbaarheid en met het verstelbare en vachtvriendelijke klittenband zorg je dat het zwemvest perfect zit.

Het Pro Life Vest van EQDOG maakt van honden blije watersporters.

Afkoeling voor druktemakers

De zomerse hitte kan een risico zijn voor veel honden – zie daarom ook onze 8 afkoeltips voor huisdieren. Elk jaar opnieuw is het Cool Vest van EQDOG dan ook een doorslaand succes. Gelukkig zijn ze dit jaar weer volop op voorraad, want extreme temperaturen komen ook in ons eigen kikkerland steeds vaker voor. Dit koelvest helpt honden snel afkoelen. Zeker hele jonge en oudere honden zijn gevoelig voor hoge temperaturen en hebben die afkoeling hard nodig. Het EQDOG Cool Vest dankt haar grote succes aan het gebruik van innovatieve materialen en het gestroomlijnde ontwerp. Anders dan andere afkoelmatten of koelvesten bevat het EQDOG Cool Vest namelijk geen gevaarlijke gel. Het is gemaakt van een veilig materiaal dat je alleen nat hoeft te maken. Het vest koelt dus af door middel van vochtverdamping en dat zorgt voor een snelle warmteafvoer. Zolang het vest nat is, wordt de hond afgekoeld. Heel simpel dus!

Hondenaccessoires van EQDOG inslaan?

Wil je zorgen dat honden deze vakantie in eigen land veilig en comfortabel doorbrengen? Zorg dan dat je voorraad Pro Life Vest en Cool Vest van EQDOG is aangevuld: bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl om bestellingen door te geven.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.