Levensredders in de zomer

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Levensredders in de zomer

Meestal schiet in mei de temperatuur al flink omhoog. Dat wordt dus binnenkort heerlijk kuieren in de warme zomerzon en misschien lekker nagenieten op een zonovergoten terras. Maar voor honden kunnen hete (voor)zomerdagen veel stress opleveren. Check daarom nu je voorraad levensreddende zomerproducten: help jij honden de warmte door?

Honden en hitte

Warme dagen zijn voor honden niet altijd goed nieuws. Zweten kunnen ze alleen via de voetzooltjes. En verder kunnen ze met hun tong in de lucht – hijgen dus – proberen hun warme bloed wat af te koelen. Door hun warme vacht warmen ze ondertussen sneller op dan mensen en koelen ze minder makkelijk af. Je trouwe viervoeter kan in de hitte dus wel wat hulp gebruiken om af te koelen. Zeker omdat oververhitting ernstige gevolgen kan hebben voor honden. Bij oververhitting gaan namelijk de eiwitten in hun bloed stollen. Daardoor krijgen de hersenen te weinig bloed en dus te weinig zuurstof en dat kan shock, coma of zelfs overlijden als gevolg hebben. Voor honden is het dus extreem belangrijk om voldoende af te koelen. 

Genoeg drinken

Wanneer honden hijgen, verliezen ze enorm veel vocht. Zorg daarom dat er altijd voldoende drinkwater in de buurt is, ook als je een wandeling samen maakt om te voorkomen dat de hond van vies, stilstaand water gaat drinken. De opvouwbare Travel Bowl van EQDOG maakt genoeg en veilig drinken onderweg makkelijk voor je hond. In de heuptas Bandee: pouch+ heb je altijd voldoende ruimte voor de opgevouwen waterbak en een fles water. 

Duik in het water

De ultieme afkoeling vindt je hond natuurlijk in het water. Maar een duik in de zee of in een rivier komt niet zonder risico’s. Bovendien zijn honden ook niet goed opgewassen tegen een lange zwem- en speelpartij in een meer. Veel honden vergeten in hun enthousiasme dat zwemmen veel intensiever is dan rennen; 5 minuten zwemmen staat voor een hond namelijk gelijk aan 8 kilometer rennen. Daarom biedt de EQDOG Pro Life Vest uitkomst. Dat zwemvest helpt de hond drijven, zonder belemmering van de bewegingsvrijheid, en maakt ‘m goed zichtbaar.

Lekker afkoelen

EQDOG brengt ook één van de meest doeltreffende manieren om je hond te helpen afkoelen in de hitte: Cool Dog. Door de hoge temperaturen in de afgelopen zomers was dit afkoelvest populairder dan ooit. Dit koelvest werkt langer dan andere varianten en werkt heel simpel – even vochtig maken en de verdamping zorgt voor de afkoeling. Bovendien zit in de Cool Dog géén giftig gelpack verwerkt, waardoor ook tijdens het ravotten honden geen risico’s lopen.

Goede timing

Slimme hondeneigenaren gaan in de zomer niet op de heetste momenten van de dag eropuit. Ook in coronatijd is het verstandiger om niet tijdens piekuren op de hondenspeelplaats verschijnen. Een afkoelende wandeling – die de hond ook nodig heeft om voldoende lichaamsbeweging te krijgen – maak je in de vroege ochtend of in de avonduurtjes. In die schemering is zichtbaarheid natuurlijk wel extra belangrijk. Met de gele lampjes van Orbiloc geniet je van een veilige en frisse avond- of ochtendwandeling. Deze kleur lampjes valt vooral in de schemering goed op. Daarnaast heeft Orbiloc nog andere opvallende kleurenlichten die het goed doen wanneer de zon onder is of moet opkomen. 

Pre-orderactie Orbiloc

Goed te weten: Orbiloc heeft tot 15 mei een speciale pre-orderactie, waarbij je korting krijgt als je tijdig bestellingen plaatst. Wil je meer weten over de voordelen en voorwaarden van de pre-order? Of wil je hondenbezitters helpen aan andere levensreddende zomerproducten? Bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.