EQDOG brengt 4 keer verkoeling in de zomer

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

EQDOG brengt 4 keer verkoeling in de zomer

Misschien zoek je in de zomer zelf verkoeling bij de airconditioning of ventilator. Wellicht dobber je regelmatig in zee of in een zwembad(je). Of je drinkt liters ijskoude ijsthee weg onder een parasol. Maar hoe help je je hond de bloedhete zomer door? Gelukkig helpt EQDOG met vier verschillende vernuftige hondenaccessoires trouwe viervoeters een verhitte zomer door.

1. Hondenschoenen

Wist je dat asfalt enorm snel kan opwarmen? Bij een buitentemperatuur van 25 graden kan asfalt een temperatuur van 50 graden bereiken. En als het tropisch warm wordt, dan kan asfalt zelfs ruim 60 graden worden. Dat voel je vaak zelf al aan je schoeisel, maar hoe denk je dat dat warme asfalt voor hondpootjes aanvoelt? Als een weg via stoeptegels of gras geen optie is, dan kunnen hondenschoenen in de zomer uitkomst bieden. De hondenschoenen van EQDOG kun je makkelijk aan- en uitdoen, maar blijven toch goed zitten. Ze hebben goede grip en de super fiber schoenzool beschermt tere hondenvoetjes tegen onaangename en zelfs pijnlijke temperaturen.

2. Zwemvest

Honden houden van water en zeker als je zelf van watersporten houdt of graag afkoelt in het water, kan een zwemvest voor je hond een slim idee zijn. De Life Vest van EQDOG is gemaakt van niet-absorberende materialen, heeft een goede pasvorm en is uitgerust met een handig handvat, waarmee je tot maar liefst 170 kilo kunt optillen. Bovendien, en dat is het belangrijkste, helpt het zwemvest de hond drijven. Zwemmen is namelijk veel intensiever dan rennen. Waardoor 5 minuten in het water gelijkstaat voor een hond aan 8 kilometer rennen. Daarom is een zwemvest een must voor wie deze zomer met de hond gaat zwemmen. EQDOG biedt een Classic Life Vest in oranje en donkergrijs en het reflecterende Pro Life Vest voor zeer actieve honden in het water.

Lees ook onze 8 afkoeltips voor huisdieren

3. Koelvest

Veel mensen kiezen ervoor om met een natte handdoek de hond af te koelen. Maar wie een vochtige handdoek over de hond heen legt, zorgt juist dat de warmte niet kan ontsnappen. Een koelvest kan wel het ideale hulpmiddel voor je hond zijn om af te koelen. Maar: veel koelvesten zijn gemaakt van materialen die giftig zijn en dat maakt ze ongeschikt voor honden die graag op hun kleding kauwen. De Cool Dog van EQDOG is een koelvest dat is gemaakt van ongevaarlijke materialen. Het vest maak je nat en zorgt voor langdurige afkoeling dankzij de speciale laag ACO-DRY®. Dit materiaal verkoelt zichzelf en zorgt samen met de verdamping van het water in het vest dat de lichaamstemperatuur van de hond daalt.

4. Ready-to-go waterbak

Vers drinkwater is zeer belangrijk, zeker in een bloedhete zomer. Voor de zekerheid is het dan ook verstandig om tijdens warme in huis meerdere waterbakken neer te zetten – eventueel met af en toe een paar ijsklonten erin. Ook als je met de hond eropuit gaat is drinken belangrijk. Want juist dan heeft het lichaam van je hond meer behoefte aan verkoeling. Met de Travel Bowl van EDDOG heb je altijd een waterbak bij de hand. De bak weegt slechts 70 gram en neem je dankzij het handzame formaat van 12 centimeter opgevouwen overal mee naartoe. Eenmaal opengevouwen heeft de waterbak een doorsnee van 27 centimeter.

Extra tip Wil je hond niet drinken? Dan kun je wat wortelsap, kippenbouillon of stukjes fruit toevoegen aan het water.

Afkoelen met EQDOG?

Naast deze slimme afkoelers maakt EQDOG ook hoogwaardige tuigen en riemen voor honden. Wil je na een blik op de catalogus een bestelling plaatsen? Dat kan door te mailen naar info@noho.nl of te bellen naar +31 (0)6 109 104 63.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.