Goed op weg in het donker: 3 tips

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Goed op weg in het donker: 3 tips

De herfst is aangebroken. En dat betekent dat het sneller donker en kouder wordt. Want de winter houd je ook niet tegen. Hoe bereid je jezelf en je hond goed voor op de lange, koude avonden? We geven 3 tips. 

Tip 1: Wees zichtbaar

Juist omdat het zo snel donker wordt, raden we je aan om altijd lichtjes bij je te hebben zodat jij én je hond goed zichtbaar blijven. De Orbiloc Safety Lights kun je stevig vastzetten aan je hondenharnas, riem of lijn. Maar je kunt ze ook naast de voordeur of in je jaszak bewaren. Dan weet je zeker dat je de lampjes niet vergeet en in het donker verdwijnt. 

Tip 2: Maak de poten schoon

De herfstwind zorgt voor rondslingerende takken, hopen blaadjes en extra zand op straat. Daar loopt je hond allemaal doorheen en dat kan droge poten met kloven opleveren. Zodra de nachtvorst toeslaat, wordt er ook nog zout gestrooid en dat kan flink steken. Maak daarom de poten van je hond goed schoon bij thuiskomst. Smeer ze eventueel in met vaseline en knip regelmatig de haren rond de tenen weg om te voorkomen dat daarin vuil verdwijnt of blokjes ijs kunnen vormen. 

Tip 3: Houd je hond warm en droog

Sommige honden hebben een hele dikke vacht, andere zijn bekleed met een dun laagje haren. Die mag je zeker een handje helpen in de winter. Maak sowieso je hond altijd bij thuiskomst goed droog, bijvoorbeeld met de sneldrogende badjas Doggy Dry van EQDOG. Daarnaast kan een hondenjas of regenjas helpen om je hond lekker warm en droog te houden. De hondenjassen van Pomppa hebben reflecterende lijnen en zijn erg populair vanwege hun goede pasvorm. Ook bieden ze volop bewegingsvrijheid, zodat je hond nog heerlijk kan genieten van een wandeling in de kou of regen.

Veilig op pad 

De Orbiloc Safety Lights, Doggy Dry van EQDOG en hondenjassen van Pomppa kun je bestellen via +31(0)6 109 104 63 of info@noho.nl. Je kunt ook eerst een sample aanvragen. Die sturen we kosteloos naar je op, inclusief gratis retourlabel.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.