Pomppa in de recyclestand met RePomppa

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Pomppa in de recyclestand met RePomppa

Pomppa heeft grote duurzaamheidsambities. Dat bewees het Finse hondenjassenmerk al begin 2022, toen CEO Minna Hyrsky het Carbon Neutral Textile 2035-verbond ondertekende namens Pomppa. Daarmee belooft het bedrijf zich hard te maken voor hippe en comfortabele hondenjassen die CO2-neutraal gemaakt zijn. Nu heeft Pomppa iets nieuws bedacht: RePomppa voor tweedehands hondenjassen.

Lange levensduur

De verschillende hondenjassen van Pomppa worden gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen, compleet met antistatische en niet-pluizende binnenlagen en water- en windafstotende buitenlagen. Door die hoge kwaliteit gaan de jassen enorm lang mee. Bovendien verliezen ze niet hun vorm. Daardoor gaan veel hondenjassen vaak langer mee dan de honden die ze dragen. Pomppa wil voorkomen dat ongebruikte hondenjassen – om welke reden dan ook – bij het oud vuil belanden, maar opnieuw gebruikt worden. Het Finse merk wil dat een hondenjas ‘tijdens zijn levensduur op zijn best meer dan één eigenaar kan bekoren’. En zo werd RePomppa geboren.

Nieuw platform

Op het RePomppa-platform wordt vooralsnog alleen gebruikte hondenkleding van Pomppa aangeboden door en voor particulieren. Elk hondenkledingstuk van RePomppa doorloopt een inspectie- en goedkeuringsproces. Zo zorgt Pomppa dat de hondenjassen intact zijn en een goede kwaliteit hebben. Omdat het platform nieuw is en uitgetest wordt, worden momenteel alleen gebruikte hondenjassen uit Finland geaccepteerd. Wel kun je vanuit alle lidstaten van de Europese Unie en Finland de RePomppa-jassen kopen. Wanneer de jas is verkocht, krijgt de oorspronkelijke eigenaar een cadeaubon voor de online Pomppa-winkel.

Op duurzaamheidsmissie

Heb jij ook duurzaamheidsambities? Geen zorgen! NOHO agency houdt je graag op de hoogte van dit soort nieuwe ontwikkelingen, ook als dierenwinkels (nog) niet betrokken zijn. Heb je nog vragen over dit initiatief van Pomppa? Kijk dan op hun website of neem contact op: bel +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.