Top 5 slimme hondenaccessoires

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Top 5 slimme hondenaccessoires

Maart roert zijn start en april doet wat hij wil. Ofwel: het kan vriezen en het kan dooien de komende periode. Dan is het handig om de juiste hondenaccessoires in stock te hebben. We hebben de top 5 voor je uitgelicht.

1. Badjas

De Doggy Dry van EQDOG is al jaren en in elk seizoen een absolute bestseller. En dat komt door de snel absorberende microvezelstof, want die maakt je hond sneller droog dan de gemiddelde handdoek of hondenbadjas. Na een wandeling doe je eenvoudig de badjas om over het hoofd van de hond. Daarmee bescherm je je meubels, auto, muren en jezelf én zorg je dat je hond zelf ook lekker warm blijft. Trek de badjas bij de hond aan en laat de badjas het werk doen. De lange buikflap neemt al het vocht op dat van de rug naar beneden loopt en het bovenstuk bedekt mooi de rug. Met de sluitingen links en rechts zorg je dat de badjas goed aansluit bij de hond.

2. Hondenjas

Een goede hondenjas houdt je hond warm en droog, biedt optimale bewegingsvrijheid en ziet er mooi uit. Tel die eisen bij elkaar op en dan kom je uit bij de hondenjassen van Pomppa. Dit Finse merk is gespecialiseerd in weerbestendige en uiterst comfortabele kleding voor honden die gezien mag worden. Dankzij het innovatieve ontwerp is het draagcomfort ongeëvenaard; zonder pijnlijke riempjes of drukkende elastieken blijven deze vrolijke hondenjassen perfect op hun plek.

3. Colsjaal

Wist je dat Pomppa ook mooie colsjaals heeft die geschikt zijn voor zowel hond als mens? Zo’n tubescarf houdt van jou en/of van je hond de nek of het hoofd en oren lekker warm. Pomppa heeft de microfiber colsjaal in twee leuke prints uitgevoerd. De stof ademt, is goed rekbaar en de afmetingen zijn 25 cm x 50 cm.

De Tube Scarf van Pomppa kun je als hond én mens op verschillende manieren dragen.

4. Lichtjes

Goede veiligheidslampjes zijn eigenlijk in elk seizoen een absolute must om veilig in het donker op pad te gaan. De Orbiloc Safetly Lights kun je makkelijk vastzetten aan een hondenriem, lijn of harnas en ze kunnen tegen een stootje. Sterker nog: je kunt eroverheen lopen en ze blijven het gewoon doen. Bovendien kun je kiezen uit verschillende kleuren, zelfs passend bij je outfit of humeur.

5. Hondenschoenen

Wanneer het ijzelt, vriest of gewoon heel koud aanvoelt, is het voor vele honden fijn om met hondenschoenen naar buiten te gaan. Die zijn natuurlijk lekker warm, geven grip en beschermen hun poten en vacht tegen bijvoorbeeld strooizout of ijsklompjes. De 4 season hondenschoenen van EQDOG zorgen zelfs nog voor extra zichtbaarheid en zijn verkrijgbaar in 6 maten (XXS, XS, S, M, L en XL), met bijpassende sokken in 3 maten (XXS/XS, S/M en L/XL).

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.