Fun in the sun: zomerse activiteiten met je hond

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Fun in the sun: zomerse activiteiten met je hond

Ga je deze zomer niet op vakantie? Of ben je veel te snel teruggekomen? Geen zorgen, je kunt ook in je thuisland volop genieten van de zomervakantie met je hond. NOHO agency tipt de volgende zomerse doggy proof activiteiten.

Naar het water

Heb jij een meer of rivier in de buurt? Trakteer je hond op een dagje in, op of aan het water! Veruit de meeste honden zijn dol op water en kunnen heel goed ‘pootjebaden’ of watertrappelen – check dit altijd als je voor het eerst je je hond in het water laat en gebruik een zwemvest zoals de Pro Life Vest van EQDOG. Zeker tijdens hete zomerdagen, wanneer de luchtvochtigheid hoog oploopt, kan zwemmen of een andere wateractiviteit een geweldige manier zijn om je hond te laten afkoelen en de nodige beweging te geven. Vergeet bij watersporten niet de Orbiloc Safety Lights mee te nemen voor extra goede zichtbaarheid.

Naar het (honden)strand

Er is bijna geen hond die er niet wild van wordt; lekker rennen en ravotten op het strand. Ga bij voorkeur in de ochtend of in de avond naar het strand. Overdag kan het zand te heet zijn voor de voetkussentjes en kan de hond oververhit raken. Bij een strandwandeling kun je eigenlijk niet zonder de Bandee: pouch+ van Bandee by Owney. In deze heuptas kun je alles meenemen wat je nodig hebt, zonder dat je met een tas op je rug of in de hand hoeft te zeulen.

Naar het (honden)park

Heb je een sociale hond in huis? Gun hem of haar deze zomer dan tijd om nieuwe vrienden te maken. Ga eens verder dan het gebruikelijke rondje door de wijk en bezoek een (ander) stadspark of natuurgebied waar honden worden toegelaten. Let daarbij erop of een speciaal veld voor honden is aangelegd. Op GoogleMaps kun je bijvoorbeeld zoeken op hondenpark of hondenuitlaatplaats. Zo kun je je hond lekker laten spelen met andere viervoeters – en kom je zelf ook een andere mensen tegen. Zeker voor jonge honden is deze sociale interactie met onbekende honden en nieuwe mensen belangrijk.

Naar de achtertuin

Samen genieten van de zomer kan ook aan huis! Zet bijvoorbeeld een hondenbadje in voortuin, achtertuin of balkon. Ook spelen met de tuinslang of een speciale watersproeier voor honden kan (urenlang) speelplezier opleveren. Daarmee koelt de hond gelijk af. De kans bestaat alleen dat de hond vol enthousiasme naar binnen rent en zich probeert te drogen aan muren of meubilair. Zorg daarom dat je een Doggy Dry badjas van EQDOG in de aanslag hebt. Dat scheelt een hoop vlekken!

Naar de winkel!

Zorg dat je goed bent voorbereid op de zomer! Dan kunnen de badjas, veiligheidslampjes, heuptas en badjas in ontbreken in je assortiment. Of wil je nog meer tips? Bel +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.