In 6 stappen klaar met de voorjaarsschoonmaak

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

In 6 stappen klaar met de voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de winkel op te frissen en klaar te maken voor het nieuwe seizoen: de herfst/wintercollectie kan eruit, de lente/zomercollectie erin, de hondentrainingen komen eraan en de warme dagen staan ook al bijna voor de deur. Bij NOHO Agency helpen we je orde op zaken te stellen. Met de 6 tips heb je je winkel snel schoon en georganiseerd en ben je voorbereid op het komende jaar!

1. Organiseer je voorraad

Stel eerst orde op zaken door flink de voorraad in de winkel en daarachter uit te mesten: welke producten heb je eigenlijk in huis? Ga je deze producten aankomende herfst/winter weer inzetten? Of kan je aanbod wel een opfrisbeurt gebruiken? Bekijk alvast het aanbod van onze hoogwaardige merken.

2. Poetsen, poetsen, poetsen

Alles opgeruimd? Dan is het tijd voor een grondige schoonmaakbeurt. Veeg en dweil alle vloeren, stof alle oppervlakken af, reinig de vitrines en was de ramen. Een schone winkel is niet alleen de etalage of de winkelschappen. Maak ook zeker de opslagruimte en eventuele achterkamers goed schoon.

3. Creëer een frisse uitstraling

Uitstraling is alles. Breng daarom de lente naar je winkel met wat groene planten of voorjaarsbloemen. Natuurlijke elementen toevoegen verbetert de uitstraling van je winkel en creëert een rustgevende sfeer voor zowel klanten als dieren.

Lees ook onze tips voor een goede winkelinrichting.

4. Sta stil bij je productaanbod en je strategie

Alles opgefrist? Werp dan een kritische blik op je productaanbod voor deze zomer, aankomende winter en je meer tijdloze assortiment: over welke producten ben je eigenlijk minder tevreden? Wat kan beter? Heb jij alle essentiële producten voor aankomende zomer in huis? Of wil je gaan uitpakken aankomende winter met de hondenjassen van Pomppa, de hondenschoenen van EQDOG of de robuuste hondenlampjes van Orbiloc? Heb je misschien behoefte aan oerdegelijke riemen? Of wil je uitpakken met mooie, hippe voerbakken?

Tip: Overweeg een bezoekje aan Interzoo, de grootste vakbeurs voor huisdierenindustrie, van 7 mei tot en met 10 mei in het Duitse Nuremberg. Hier vind je de nieuwste trends en innovaties. En natuurlijk is NOHO agency van de partij!

5. Optimaliseer de klantervaring

Stap eens je winkel binnen zoals een klant dat doet: vind je snel het specifieke product dat je zoekt? En krijg je daarbij alle informatie die je nodig hebt? DOG Copenhagen biedt diverse mooie how to-video’s over hoe je een hondenharnas aantrekt en hoe je de juiste maat kiest.

6. Update je marketingmateriaal

Profiteer van de frisse start van de lente door je marketingmateriaal door te pluizen en bij te werken. Vernieuw je website, update je sociale media en maak gebruik van seizoensgebonden promoties om klanten naar je winkel te trekken – of terug te komen. Bij NOHO agency helpen we graag bij de optimale inrichtingen. Mail naar info@noho.nl voor actuele EAN-codes, mooie afbeeldingen van specifieke producten of gepersonaliseerde folders voor op je winkelbalie.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.