Zorgen voor een koele zomer

Tim DoedijnsdoorTim Doedijns

Zorgen voor een koele zomer

Afgelopen zomers konden de temperaturen flink oplopen – en dat is geen goed nieuws voor je trouwe viervoeter. Honden kunnen hun warmte alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen, daarin zijn ze dus beperkt. En oververhitting kan ernstige gevolgen hebben, waaronder hitteberoerte. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent op zomerse hitte. Met deze tips en hulpmiddelen help je je hond comfortabel en veilig door de zomer!

1. Hydratatie

Zorg dat je huisdier altijd toegang tot vers water heeft. Plaats daarom meerdere drinkbakken in huis en tuin – en ververs regelmatig het water! Ga je wandelen? Zorg dan dat je ook een waterflesje voor de hond op zak hebt. Met de Bandee:pouch+ heuptas heb je altijd alles bij de hand, maar houdt je je handen vrij. EQDOG levert dan weer een handige Travel Bowl die je makkelijk vult met maar liefst 4 liter water (of voer) en daarna eenvoudig weer invouwt.

2. Schaduw en ventilatie

Afkoeling bieden doe je natuurlijk door de zon buiten te sluiten. Creëer schaduwrijke plekken in huis, tuin en/of balkon, maar zorg ook dat je goed ventileert in huis. Zet bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat de ramen en deuren tegen elkaar open. Goed doorluchten is belangrijk voor de luchtkwaliteit en helpt verwarmde lucht afvoeren en koelere lucht het huis invoeren. Een dikke vacht kan ook onnodig warmte vasthouden. Borstel dan ook regelmatig om overtollige vacht te verwijderen. Dat kan honden helpen bij het reguleren van hun lichaamstemperatuur.

3. Haal koelvesten in huis

Elk jaar is er een enorme run op de Cooldog van EQDOG, die een speciale laag ACO-DRY® heeft die zorgt voor langdurige verkoeling. De koeljas is speciaal ontworpen om oververhitting bij actieve honden te voorkomen en op een veilige manier – zonder schadelijke stoffen in de voering — de lichaamstemperatuur voor langere tijd te verlagen. Dat is anders bij veruit de meeste koelmatten en koeljassen. Deze jassen verkoelen langdurig door verdamping dankzij de veilige laag ACO-DRY®.

4. Duik het water in!

Zwemmen is een geweldige manier om je hond af te laten koelen, maar vergeet niet dat dit ook zeer actief bewegen is – en dat niet elke hond een even goede conditie heeft of goed kan zwemmen. Ook daar heeft EQDOG over nagedacht: met hun Pro Life Vest zorg je dat je hond veilig kan afkoelen in rivier, zee of meer!

5. Activiteiten in het duister

Voor honden is het ontzettend belangrijk om in beweging te blijven. Plan lange wandelingen in de vroege ochtenduren of wanneer de zon onder is. Houd daarbij oog voor veiligheid met de Orbiloc Safety Lights. Deze waterdichte, robuuste veiligheidslampjes verhogen de zichtbaarheid van je hond tijdens wandelingen in de schemering of nacht, maar ook bij watersportactiviteiten. Ze zijn eenvoudig te bevestigen aan een harnas, halsband of zwemvest, waardoor je hond altijd goed zichtbaar blijft en ongelukken worden voorkomen.

Vermijd sowieso wandelingen op heet asfalt of zand om doorgesleten voetzolen te voorkomen. Kun je niet anders dan overdag met de hond eropuit? Gebruik dan de 4Season hondenschoenen van EQDOG voor extra bescherming van de gevoelige voetzolen.

Vakken vullen?

Wil je ook zorgen dat honden veilig en comfortabel van de zomer genieten? Haal dan de Orbiloc Safety Lights, Cooldog koeljassen, 4Season hondenschoenen en Pro Life vesten in huis. Maak het daarnaast makkelijk om goed voor honden te zorgen met de Bandee:pouch+ en de Travel Bowl van EQDOG. Wil je meer weten over deze producten? Of wil je een demonstratie: bel naar +31(0)6 109 104 63 of mail naar info@noho.nl.

Over de auteur

Tim Doedijns

Tim Doedijns administrator

NOHO agency is founded by Tim Doedijns, avid skier and hockey player, hiker and proud owner of Border Terrier Luca.